terakotovy sud na vino.jpeg

Carbone Winejars

Massimo Carbone vyrábí podle přísných tradičních technik a zcela ručně sudy a amfory na víno s použitím výhradně certifikované hlíny Impruneta, která je ve světě jedinečná svou odolností vůči mrazu a díky svým izolačním a inertním vlastnostem je ideální pro enologické využití. Ve spolupráci s farmou Azienda Agricola Ottomani, společně s velmi zručnými a citlivými vinaři, pec Massima Carboneho zdokonalila klasickou etruskou amforu vytvořením nádob, které jsou ideální pro vinifikaci, charakteristické mimo jiné víkem vyrobeným kompletně v terakotě, která umožňuje eliminaci prvků oceli nebo pryskyřici.

 

 Massimo Carbone realizuje vnitřní vícevrstvý nátěr, rovněž v terakotě, ale zpracovaný speciálními technikami. Amfory proto nevyžadují žádné další vnitřní úpravy, jako je smaltování nebo leštění voskem, a zůstávají snadno dezinfikovatelné pouze mytím vodou. 

Pec je členem Associazione Fornaci Storiche ed Artistiche di Impruneta (Asociace historických a uměleckých pecí Impruneta) a hrdě nese ochrannou známku „ARTISTIC & TRADITIONAL CERAMICS“ (CAT) ministra průmyslu, obchodu a řemesel.