top of page

Tohle jsou nejkrásnější a nejdražší pera na světě: seznamte se s Urso Luxury!


Nekrásnější kolekce per ruční výroby z dílny mistra šperkaře Giuseppe Ursa.
Nekrásnější kolekce per ruční výroby z dílny mistra šperkaře Giuseppe Ursa.

Vzrušující dravci, plazící se tygři, majestátné koně...asi nikdo by je nehledal na psacích předmětech. Někde ve velmi malém městečku, v krásné kopcovité oblasti Monferrato v italském Piemontu, se skrývá dílna, kde vznikají jedny z nejkrásnějších per tohoto světa. Pojďte se seznámit s Urso Luxury, tvůrcem jedné z nejkrásnějších kolekcí per na světě!


Vášeň a Touha: Za Krásou Luxusu


Svět luxusu nese v sobě něco zvláštního. Ačkoliv je známý pro svůj status, to není ta část, která nás nejvíce zajímá, i když je důležitou součástí tohoto světa. Avšak to, co nás skutečně fascinuje, je sen a touha tvořit ty nejkrásnější objekty s těmi nejlepšími dostupnými materiály, nejvyššími technickými dovednostmi a ohromnou řemeslnou zručností. Ať už se jedná o loď, šperk, nábytek, šaty, tašku nebo... pero."


To nejužší Niche

Nekrásnější kolekce per ruční výroby z dílny mistra šperkaře Giuseppe Ursa.
Sběratelské pero z limitované edice.

Jedná se o jedno z nejkompaktnějších míst v rozsáhlém světě luxusu: říše per. Může se však pochlubit značným počtem vášnivých sběratelů a obdivovatelů z celého světa. Umění ručního psaní dopisů je v současnosti stále zřídkavější a jsou zajisté mnozí, kteří cítí i jakousi nostalgii v souvislosti s upadajícím trendem ručního psaní. Nicméně, i přes některé předpovědi, které naznačovaly ztrátu zájmu o ručně psané dopisy, krásné psací potřeby, pera a luxusní stolní doplňky, se i dnes ukazuje, že takové předpovědi jsou daleko od pravdy.


Moderní význam luxusu


Najdou se mezi námi tací, u kterých ještě přetrvává nebo možná existuje hluboký obdiv, úcta či záliba k aktu psaní a jeho nástrojům. Obdržet něco ručně psaného v dnešní digitální době nabylo jedinečného významu a potenciálně to lze označit za nový luxus. Tvrdí se, že ve světě zaplaveném množstvím informací a rychlými reakcemi na nesčetné množství podnětů, se kterými se setkáváme během dne, je vynaložená opravdová pozornost skutečným luxusem, po které všichni toužíme.


Mistr řemesla: Giuseppe Urso

Nekrásnější kolekce per ruční výroby z dílny mistra šperkaře Giuseppe Urso.
Pero Chesterfield s diamanty

Seznamte se se značkou, která vytváří něco, co rezonuje mezi těmi, kteří dokáží ocenit pečlivou řemeslnou práci - Urso Luxury. Značka, která si díky více než třemi desetiletími zkušeností vypěstovala své oddané následovníky. Giuseppe Urso je mistr klenotník, vychovaný a vyučený ve Valenza Po, v samotném srdci italského šperkařského světa. Valenza je v celé Itálii známá jako místo mistrů klenotníků, schopných vytvářet ty nejjemnější a nejhledanější šperkařské práce. Giuseppe pracoval pro různé klenotnické společnosti, ale následoval své srdce a společně se svou rodinou založil Urso Luxury. Je skromný, avšak ohromně živý a vášnivý člověk, pokud jde o diskuzi o svém řemesle.


Na první pohled to možná nepůsobí tak složitě, ale pokud se ponoříte hlouběji do řemesla šperkařství, brzy si uvědomíte, že jde ve skutečnosti o jednu z nejnáročnějších dovedností. Zahrnuje nejen dokonalou techniku, preciznost, ale také cit pro rovnováhu. Pero musí být nejen praktické, ale také pohodlné při jeho používání. Ano, některá jsou díky použitým surovinám dost těžká, ale zároveň dokážou poskytovat pohodlný úchop a při držení či samotném psaní nesmí způsobovat pisateli těžkosti.


V okouzlujícím světě luxusních psacích potřeb vyniká Giuseppe Urso jako skutečný mistr, který spojuje umění a řemeslo a vytváří pera, která nejsou ničím menším než mistrovským dílem.


Poselství respektu k přírodě

Nekrásnější kolekce per ruční výroby z dílny mistra šperkaře Giuseppe Ursa.
Nekrásnější kolekce per ruční výroby z dílny mistra šperkaře Giuseppe Ursa.

V oblasti luxusních psacích potřeb překračují pera z dílny Giuseppe Urso všednost a stávají se složitými uměleckými díly, která nejenže upoutají vaše oko, ale zároveň nesou mocné poselství ochrany a respektu k přírodnímu světu. Každý tah pera z dílny Urso Luxury vytváří symfonii přírody, a všechny nás vyzývá k tomu, abychom se zastavili a ocenili krásu a důležitost našich zvířecích společníků na této planetě.


A proč je zvířecí motiv převládajícím prvkem jeho kolekce? Jak sám Giuseppe uvádí, vždy ho inspirovala zvířata v malbách, sochách, módě a taky v šperkařství a vzhledem k jeho zkušenostem v oblasti šperků chtěl tuto inspiraci přenést i do svých psacích nástrojů.

Ale není to jen o inspiraci. Giuseppe Urso má i jiný motiv. Zvířata vždy hrála důležitou roli v životě lidstva a přispívají k našemu blahobytu. To bychom podle něj měli respektovat. Proto se rozhodl vytvořit kolekci téměř vyhynulých zvířat, jako jsou Bílý tygr, Slon a Panther. Je to jeho způsob, jak upoutat pozornost na jejich ochranu.


A jeho pera nejsou jen nástroji psaní; jsou branami k hlubšímu spojení se světem kolem nás.


Sběratelské limitované kolekce per z jeho dílny si můžete pořídit přímo na TuscanyLux. Každé jedno pero je dodáváno v překrásném dárkovém balení s certifikátem pravosti, použitých materiálů a v případě limitované edice i číslo a počet vyrobených kusů.





8 zobrazení0 komentářů
bottom of page